Tuesday, 18 August 2015

mengingati benda2 yg baik shj

salam..
lama nye saya tak hapdet blog..
maybe sbb tak der device untuk update or basically i am too lazy to do so..

nah, here's the thing..

kahwin ni tak semua indah..
kdg2 manis, kdg2 pahit..
pada pendapat aku, semua perkahwinan pun begitu..
Alhamdulillah aku dikurniakan seorg suami yg penyabar..
bnyk berubah kerana melayan kerenah aku..
terima kasih duhai suami..

oleh yg demikian, i've decided dr blog aku nih terbiar mcm ni lebey baik aku update pasal kebaikan suamiku agar satu hari nnti bila aku amuk tak tentu arah, aku akan buka blog n bc semua kebaikan beliau pd ku..

bukan niat untuk menunjuk sbb aku tau blog aku ni manada org tahu, and manada org baca pun..
so ianya hanyalah untuk tatapan aku shj..
hehehe..

kan... :D

okaylah..ttyl..

xoxo

Monday, 3 March 2014

court case saman parking Perbadanan Putrajaya

Salam All, 

Kemain lama nye tak update blog..
tp rini sengaja nak cerita pasal satu pekara yg terjadi smlm..

Pagi smlm emak call dlm kul 9am..
time tu aku duk tido lagi..
Najib da g kerja, isteri dia tido sbb saket kepala..

mak bising sngt!!!
maklumlah, dpt surat dr mahkamah soh aku attend hearing sbb kes saman parking kat Putrajaya thn 2010!
to be exact date nye 18/1/2010!!

lama daaaaah!!!
time tu aku pakai atoz lagi..
hearing is on 18/3/2014!!
so ada lagi beberapa hari..

mau tak cuak, dpt surat dr mahkamah putrajaya nun!!!
aku risau sngt!!

so ptg tu aku kol jbtn undang2 Perbadanan Putrajaya and tnye psl benda nih..
dia tak dpt bantu aku sngt..
cume dia info brpa byran aku kn buat and hal mahkamah dia tak tahu n mintak aku g kaunter..

so pagi td aku walk in ke kaunter Perbadanan, alah, yg sebelah Maybank kt P3 Putrajay tu laaa..

nasib aku baik, encik yg uruskan kes aku..
kata nye tak payah p court, byr je saman tu..
so td aku bayar je la saman tersebut RM100.00 shj..

and fyi, dlm surat court tu dia mention, denda RM2k or penjara 6bulan!!
that's y la aku cuak!!
and mak aku pun cuak jgk!!!

hahahaa..skng da settle..
nasihat aku, kalu dpt saman dr majlis perbandaran mana2, sila settle secepat mungkit..
supaya kes mcm aku nih tak terjadi pd korang..
amik iktibar ok?!

till then..
daaaa..


Wednesday, 13 November 2013

how i met mr. najib

Assalamualaikum..

not so sure kalu anda, anda & anda bosang membaca nye..
tp there's nothing much here sbb sumer cerita berkaitan saya n suami shj..

well cerita hari nih tajuk nye seperti one glamour tv show tu kan?
how i met your mother..
interesting enough?

as i remember..
saya pertama kali bjumpa suami saya ialah pada 25 August 2012.
tu di kedai mamak keramat bernama Maulana Putra Walk tu..
my husband was so malu2 that time..
wah..cute!

we met after office hour at 630pm..
the meeting was short..
smpai waktu azan maghrib, dia balik and i pun balik ke bangi..
time tu masih duk bangi lagi..

the story sbnrnye begini..
diceritakan sendirik oleh suami kepada saya berulang kali..

minggu yg sama..
iaitu seminggu selepas umat Islam menyambut hari raya Aidilfitri..
pada hari isnin iaitu 24 August 2012, saya d arah untuk ke tmpt kerja suami, Sigma Seri Kembangan untuk collect document dr finance staff nye..
So, since i arrived quite early, i hv to wait for a while kat reception area in order to wait for the document to b ready..
sbnrnye lama la jgk dlm 10 minutes or more..

time tu la suami 1st ternampak saya membelakangi CCTV semasa mengadap reception counter..
kiranya suami suke pandang pertama melalui CCTV shj..
mcm tak percaya je kan??
tp thats the truth!!

kendian, since my 2nd boss is his fren sbb diaorg pernah satu tmpt kerja dulu..
suami try riki2 ngan receptionist pasal i and manage to find out yg i nih staff x opis mate dia..
untuk memudahkan kerja, dia contact my boss thru YM and my boss plak inform i yg ada org nak berkenalan dgn i..
tanpa berlengah i plak trus contact suami dgn id YM beliau..

dari situ la..
bermulanya detik perkenalan kami..
berbekalkan profile picture kat YM yg terlalu kecil..
sy mengamati rupa paras suami..
sungguh..
jujur saya katakan..
saya tertarik dgn sekeping gambar tersebut..
kami belum pun berckp antara satu sama lain..
hanya bersembang melalui YM, saya terpikat..
kerja Tuhan, Dia lebey mengetahui..

ke-esokan harinya, 
saya terpaksa ke Sigma skali lagi..
perlu menunggu lagi untuk bjumpa dgn finance person Sigma..
seorg lelaki keluar menegur saya d recept area..
Rozaimi nama nya..
soklan beliau "nak jmp siapa?"..
selepas menjawab alar kadar, beliau berlalu keluar..

kemudian saya d panggil ke atas untuk berjmp dgn finance person tersebut..
d atas seorg lelaki memakai cermin mata yg malu2 menegur saya..
"kak nisa ek?"
comel..tersenyum manis..
bila tersenyum..
mata sepet nye hilang..
hanya mengangguk tanpa berkata apa2..
dlm hati, siapa org nih?
saya tak kenal sesapa pun dlm office nih melainkan 2-3 org yg penting shj..

sekembalinya saya ke opis..
saya masih tidak tahu siapa lelaki yg tegur saya sebentar td..
saya hanya mengetahui itu ialah najib selepas pertemuan pertama kami d kedai mamak maulana yg sbnrnya ialah pertemuan kedua kami..
silly me..
lambat pickup rupenye saya nih..

kenangan terindah..
berkenalan pada 25 August 2012, betunang pada 11 February 2013 dan majlis pernikahan kami pada 2 November 2013.
Alhamdulillah, Allah mudahkan jln kami..
walaupun bnyk dugaan yg kami alami..
tp we manage to survive the crucial engagement period..
to be honest, saya bnyk saket ketika dlm tempoh bertunang..
minor opertion, saket mata selama 10 hari, melecur tangan kanan, demam biasa2..
i am so lucky that Najib was around helping me going through all these sickness period..
thanks abg..

okay la..
till then ya?

rini saya half day..
nak balik settle kan apa yg patot untuk masuk rumah sewa baru ptg nnti..
weeehhuuu..

Assalamualaikum~


Monday, 11 November 2013

Mrs.Najib

Salam semua..

Alhamdulillah, 
pada tanggal 2 November 2013 bersamaan 28 Zulhijjah 1434, Sabtu dalam pukul 11am..
saya secara rasminya menjadi isteri yg sah kepada Mohd Najib Mustaffa dengan sekali lafaz..
Syukur Ya Allah..

here are some pictures of the solemnization ceremony..
we are wearing our own outfit..
Najib is wearing Baju Melayu cekak musang pure white and i am wearing baju kurung moden warna sedondon..
well, Najib was looking so smart n hensome that morning..

 bergambar bersama keluarga Najib


Najib n Pak Ya the tok kadi!

Najib & His best men, Sobri!

The wedding receptions berlangsung tghari yg sama..
the wedding was simple and for me I had the best time of my life.. 
i seriously don't have any pictures of the ceremony in my phone..
hence sumer pic nih i cilok dr fb kwn2 yg hadir memeriahkan majlis..



we are wearing busana pengantin dr D'Enai Wedding Planner.
My flawless makeup both for solemnization & receptions are from Lela Touch.
Begitu juga dgn custom pelamin saya..
Dari Lela Touch..


Alhamdulillah skali lagi..
Majlis berjalan lancar..

sekarang nih da kahwin..
da jd isteri org..
so bnyk sngt benda both of us nk kn face n kn belajar sesama..
mak n ayah ckp kn bnyk bersabar..
Najib pun bg pesanan yg sama..
Insyaallah boleh..

Sekarang nih, tunggu masa nk masuk umah sewa baru..
belum dpt kunci lagi..
huaaa..saya rindu suami saya la!!
semalam tak jumpa dia pun..
sobsobsob..

owh, majlis belah najib belum berlangsung..
Insyaallah pada 14 December 2013 nnti..
skali naik ngan adek qilah..
Harap2 majlis berjln lancar..
Amin..

Doakan ikatan perkahwinan kami berkekalan hingga Syurga!
amin~

till then..
bye..
Assalamualaikum!

Sunday, 27 October 2013

bachelorette party!

Assalamualaikum..
since i am getting married in a few days time..
my housemate throw me a bachelorete party smlm..

huh..
kalu nak d cerita kan mmg panjang..
najib plak boleh berkomplot sama ngan lina!

kisanye ptg tu i n najib went to alamanda nk beli kasot untuk majlis nnti..
sampai2 da maghrib..
and najib trus g solat..
he left his fon with me..

and suddently lina call his cell using phone umah..
aku cam pelik n trus la angkat..

haaa..
bertambah bengang la..
sbb lina call najib..
apa hal plak nak call najib..

rupe2 nye..
lina call sbb nak plan ngan najib pasal party tu!!
heheheee..

pandai nye diaorg nih!!!

najib pun sama naik..
tak bg langsung i pegang fon dia all the time before party!!
pastu boleh plak nak nyakat2 kite mcm2..
mana tak panas kan..

heheheee..
anyhow, i was so surprised n i appreciate their effort sbb manage throw us that party!!

i bet i ruined their plan serba sedikit..
tp everything was okay smlm..

i n najib seriously happy!! 
nah, here are some pictures!





Thursday, 24 October 2013

budget budget

accidentally googling about budget, then google brought u here??
tot so!

anyhow..
the sound of the vacuum cleaner really make me sick!

talking about budget..
aku mule trasa sngt berdebar2 takot budget burst!

okay, i am getting married in a week time!
Alhamdulillah..
less meeting n less argument i guess!
Najib is being bz with his overload works..
poor lil guy! 
and i'm kinda miss hanging around him very much..
sokay..
it's better to avoid sometimes rather than having miscommunication all the times sbb i believe both of us sngt stress with the envi nowadays..
seminggu je lagi!!!

erm..talking about budget..
the budget is so tight..
harap2 cukup untuk kesemua kesederhanaan yg telah d rancang..
Insyaallah..

lps next week over, nak pikir kan majlis sebelah najib pulak!

okay la..
till then..

Monday, 21 October 2013

11 hari lagi

Salam..

Hari ini 21 October 2013..
Insyaallah I'll be getting married to Najib in 11 days time..

Prasaan sekarang??
Biasa2 jer..
Tp..
Setiap hari asik tgk kelender & asik coundown!
Hihihiii..
Tah apa la prasaan Najib plak kan??

Preparation??
OMG!!
Mcm bnyk lagi tak ready!
Fitting baju sanding pun belom lagi..
Baju nikah aku n Najib pun tak siap lagi!!!!!
Selendang nk pakai during nikah pun Nisa duk buat lagi..

Actually..
Baju nikah aku n Najib sbnrnye da siap..
Tp tak fit..
Baju aku ketat & baju Najib plak longgar!!
Jujurnya agak stress tp Najib ajar untuk sentiasa senyum dlm keadaan begini supaya kita lebey bersabar..

Okay..
Wut else??
Haaaa...aku rs kad jemputan untuk semua kwn2 da keluar..
Cume a few close frens je belum smpt bagi lagi..
Td pun dah apply cuti kahwin & senang2 je boss trus sign..
Yer lah..sbb da info kat dia awal2 lahi ritu..
So dia tak der aral..
Lantak nye situ tak der org nk backup aku nye kerja time cuti..
Sapa soh laid people off kan???
Tak phm pimikiran org yg mcm nie..
Tp tak pe..
It's not my burden to bother!
Eh ye ke??
Hahahaaaaa..

Apa lagi??
Tak der dah kot..

Till then..
Muahhhh..